Studenac preuzima Sonik

Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca

Maloprodajni trgovački lanac Studenac postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom,   zadarskim trgovačkim lancem koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela Sonika, priopćeno je iz Studenca.

“Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve”, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

Nikola Sorić, osnivač Sonika, ističe: “Vjerujemo da ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju naše kompanije. Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije.”